Снимка pixabayПрофесионалните компетенции и умения на 45,5% от работниците в Русия

...
Снимка pixabayПрофесионалните компетенции и умения на 45,5% от работниците в Русия
Коментари Харесай

Изследване сочи: 20 млн. руснаци ще загубят работата си заради роботите още през 2030 г.

Снимка pixabay

Професионалните пълномощия и умения на 45,5% от служащите в Русия още през 2030 година ще се окажат ненужни, пише  " Известия ".

Идследване сочи, че тези служащи или ще би трябвало да изоставен трудовия пазар, или да се преквалифицират. При това посочената цифра касае единствено публично наетите хора на работа, тъй че броят на ненужните към този момент служащи ще е доста по-голям. 

Помнение на създателите на проучването под риск от безработица ще бъдат 20,1 милиона души единствено в Русия. 

Експертите считат, че на роботите може да бъде поверена голяма част от работата, която сега се прави от хора. В хотелиерството и ресторантьорството без работа ще се окажат 73% от заетите сега. Също по този начин в листата са преработващата индустрия (60%), селското и горското стопанство (58%), търговията на дребно (53%) и минното дело (51%).

" Правилно е да се приказва съответно за податливостта на автоматизация. Но това, че евентуално можете да бъдете сменени с технология, не значи, че на следващия ден ще бъдете сменени ", споделя създателят на проучването в изявление за " Известия "  Степан Земцов,  началник на Лабораторията за проучване на предприемачеството RANEPA.

Според него замяната на индивида с изкуствен интелект е развой, който ще се развива във времето, тъй че служащите теоретично ще имат опция да се преквалифицират в други професионални области. 

Едно от решенията на казуса би могло да бъде въвеждане на налог върху роботите (набраните средства могат да се употребяват за обществено подпомагане) или преход към четиридневна работна седмица.

От своя страна пресслужбата на Министерството на икономическото развиване съобщи, че спомагателната данъчна тежест ще попречва развиването на модерни технологии и действия, което ще понижи конкурентоспособността на Русия на международния пазар.

Превод " Петел "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР